O nama

Naša misija

Način života

Radni dan savremenog čoveka traje znatno duže od deklarisanih osam sati. Tehnologija komunikacije ubrzala je naš život do granice izdržljivosti, a da toga nismo svesni. Navikli smo. Kao nesvesna odbrana rađa se inat. Sve češće čujemo „Moj život je moja stvar!“ Da li je baš tako?

Kao što u ratu prvo strada istina, tako u prebrzom životu prvo strada zdravlje. Nažalost, često nepovratno. Na Vaše zdravlje uticaj imaju mnogi faktori. Neke ne možete da kontrolišete, poput genetske strukture ili starenja. Ali, ono što se može promeniti jeste način života i nemate izgovor za nečinjenje u tom pravcu. Preduzimajući korake ka zdravom načinu života, smanjićete rizik od ozbiljnih bolesti, učiniti svoj život kvalitetnijim. I svakako ćete ga produžiti.

Dugovečnost nije slučajnost! Počinje dobrim genima, ali i te kako zavisi od navika i ponašanja. Savremena nauka smatra da zdrav načina života može da produži životni vek za čitavu deceniju. Jedan od najvažnijih činilaca zdravog načina života i jačanja našeg zdravlja je pravilna ishrana. Pet od deset vodećih uzroka bolesti i smrtnih slučajeva povezani su sa ishranom: bolesti srčanih arterija, šlog, šećerna bolest, rak i ateroskleroza. Ovu činjenicu svi znamo i svesni smo opasnosti koju izaziva nepravilna ishrana.

Zašto nam je, onda, tako teško da izaberemo hranu koja je najbolja za naše zdravlje? Zašto je autodestrukcija naš izbor? Hrana je postala još jedan izvor zavisnosti. Čovek koji je neumeren u ishrani, do savršenstva je razvio mehanizam poricanja. A tek opravdanja!? „Nemam dovoljno slobodnog vremena. Zdrave navike su skupe. Ne mogu sam/a! Ne volim fizičku aktivnost. Zdrava hrana nije ukusna.“, samo su najčešća.

Šta je potrebno?

Ali, avaj, nije nepravilna ishrana jedina nevolja. Ona truje naše telo, ali šta je sa našom dušom? U moru definicija opšteg blagostanja pojedinca, svaka od njih kaže da su telo i duša jedno! Duša pati u nezdravom telu! Pođite sa nama od fizičkog detoksa do mentalnog velnesa! Mentalni velnes je pozitivno stanje mentalnog zdravlja. To je više od odsustva mentalnih bolesti. Otkrijte šta znači biti mentalno dobro i kako vam to može pomoći da vodite ispunjen život. Biti mentalno dobro znači da je vaš um sposoban da funkcioniše u Vašem najboljem interesu. Sposobni ste da mislite, osećate i delujete na načine koji stvaraju pozitivan uticaj na vaše fizičko i socijalno blagostanje.

Serbia Detox Team želi da sa Vama podeli neprocenjivo lično iskustvo u neprihvatanju iskušenja koje na svakom koraku nudi moderan život. Znamo kako umanjiti efekat nezdravih životnih navika na Vaše zdravlje. Ostvarite sa nama lični osećaj zadovoljstva i blagostanja, osećaj da ste sposobni, efikasni, nezavisni, da možete dobro da komunicirate i sarađujete sa svojom okolinom, sa članovima porodice i ostalim ljudima u zajednici, da možete da iskoristite sve svoje intelektualne sposobnosti i da na pravi način pokažete svoje emocije.

Pridružite nam se od aprila do septembra u prirodnim oazama Srbije gde ćete sa  nama, između ostalog, naučiti:

  • Načine za ostvarenje mentalnog i telesnog zdravlja.
  • Motive za pozitivne promene u životnim navikama.
  • Kako povećati imunitet organizma.
  • Praktične vežbe u pripremi zdrave hrane.
  • Šumski wellness
  • Vrste i karakteristike zdravog bilja.
  • Načine za prevazilaženje fiziološke i mentalne krize u toku lečenja karcinoma.

„Kada je bogatstvo izgubljeno – ništa nije izgubljeno. Kada je zdravlje izgubljeno – skoro sve je izgubljeno!“ Da li je Dostojevski u pravu? Jeste!

 

Serbia Detox Team članovi: